Ceasurile de perete - Accesorii decorative de care avem nevoie

Adaugata Miercuri , 29 Ianuarie 2014
Ceasurile de perete - Accesorii decorative de care avem nevoie

Stiai ca un ceas de perete bine ales poate da un plus de farmec locului in care il amplasezi, avand rol decorativ alaturi de rolul sau practic - acela de a indica ora exacta ?

 

Insa pentru a profita din plin de aceste beneficii, si a integra un ceas de perete intr-un mediu in care nu va face nota discordanta, trebuie tinut cont de :

 

- marimea acestuia,

- culoarea

- decoratiunile sale

- miscarea secundarului

- functii.

- precizie

 

Marime - Un ceas de perete trebuie sa fie observat cu usurinta din orice unghi al incaperii, si citit cu usurinta. Nu se recomanda un ceas de perete exagerat de mare, dar nici prea mic, majoritatea avand o marime de aproximativ 25-35 cm. Culoarea cadranului nu trebuie sa fie apropiata de cea a indicatoarelor deoarece in caz ca da - ora se va citi greu. Se recomanda alegerea unui ceas cu cadran deschis si indicatori inchisi de exemplu sau invers.

 

Culoare - Ai putea avea tendinta sa alegi un ceas de perete de orice culoare, insa acesta ar trebui ales in functie de culorile din camera, aceasta fiind in ton cu draperiile , podeaua, mobilierul sau alte elemente vizuale din camera.

 

Pentru a fi observat cu usurinta, un ceas de perete trebuie sa aiba o culoare diferita fata de perete, nu este recomandata alegerea unui ceas de perete in aceeasi culoare cu acesta decat in cazul unor incaperi monocromatice precum cabinete medicale, spitale, locuri unde albul este folosit cu precadere.

 

Pentru camerele de copii se vor alege ceasuri de perete in culori vii, aprinse, ceasuri cu decoratii, animatii ( tentele de verde aprins, rosu, violet , albastru sunt excelente pentru ei).

 

Miscarea secundarului - de preferat alegeti un ceas cu miscare fluida ( continua a secundarului ) efectul vizual este maxim. In plus - aceste ceasuri nu sunt zgomotoase si nu le veti auzi precum cele cu miscare bataie pas cu pas la fiecare secunda, modele care produc un anumit zgomot.

 

Functii: Dintre functiile care v-ar place la un ceas de perete enumeram :

- sincronizare radio ( ceasul se va regla automat dupa un semnal radio emis de un ceas atomic )

- umiditate ( o functie foarte utila pentru cei ce doresc sa masoare umiditatea din incapere. In cazul in care aveti si plante in acea incapere, aceasta functie nu prea ar trebui sa lipseasca )

- termometru ( pentru cei ce vor sa masoare temperatura din camera )

Alte functii pe care un ceas de perete le poate avea : barometru, data, alarma, statie meteo,

 

Precizie - Ceasurile de perete sunt in marea majoritate actionate de un mecanism Quartz. Exista si modele mecanice, insa acestea si-au pierdut din popularitate deoarece este destul de incomod sa reglezi un ceas de perete ( intorci ).

Iar mecanismele Quartz sunt destul de precise, abaterea medie fiind de +/- 20 secunde/luna

Bateria trebuie schimbata odata la 1-2 ani.

Din testele noastre am obtinut urmatoarele precizii :

Modelele Seiko de perete au avut abatere 2-3 secunde / luna, Casio 5-6 secunde. Testele s-au desfasurat pentru un interval de 3-4 luni, timp in care ne-am decorat peretii cu mai multe ceasuri, pentru a le testa precizia.

 

Suntem de parere ca si in cazul ceasurilor de perete puteti lua o decizie inteleapta, alegand un ceas bun si util, care isi va face treaba mult timp de aici inainte, integrandu-se frumos in decor.

 

Recomandarile noastre ar fi urmatoarele :

 

Seiko - design placut, functii multiple, precizie

Casio - design mai elegant, precizie

Skagen - desing deosebit, precizie

Mondaine - precizie elvetiana, design

 

O mare varietate de ceasuri de perete gasiti pe site-ul nostru aici

 Copyright © 2019 WatchExpert.ro. Toate drepturile rezervate WATCHEXPERT INTERNATIONAL SHOP SRL    Cui: RO31131197, Nr.Reg: J29/123/2013
Operator prelucrare date cu caracter personal 29599

Viziteaza magazinul WatchExpert.ro pe ShopMania

ASISTENTA CLIENTI